Ga naar Content

Voorzichtig! Het blijft glad: KNMI waarschuwt met code geel

Het wordt een winterse dag en dat betekent opletten in het verkeer. Het KNMI waarschuwt vanmorgen tot 10.00 uur voor gladheid, omdat natte weggedeeltes kunnen opvriezen. Vanmiddag tussen 15.00 en 23.00 geldt er ook code geel. Doordat het gaat sneeuwen, kan het weer glad worden. 

Foto: VLN Nieuws

Gisteravond en vannacht was het ook erg glad en waarschuwde het KNMI met code oranje. De regen van gisteren bevroor op het koude wegdek, waardoor het verraderlijk glad werd. Rijkswaterstaat raadde automobilisten alleen te gaan rijden als het echt niet anders kon.

Zo glad als gisteren lijkt het vandaag niet te gaan worden.

Tekst gaat door onder post   

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het blijft vanmorgen droog, maar het kan wel mistig zijn. In de middag begint het te sneeuwen in het zuidwesten van Nederland. NH-weerman Jan Visser voorspelde eerder dat er ook in Noord-Holland neerslag zal vallen. "Dat kan regen zijn, maar er zit waarschijnlijk ook wat sneeuw of natte sneeuw bij." Dat ziet er mooi uit, maar kan ook weer voor gladheid zorgen. 

Het wordt vandaag zo'n 2 graden en aan het einde van de dag gaat het aan de kust en het IJsselmeer kan het flink waaien. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.