Ga naar Content

Trefzekere Jong Ajax-captain Gooijer dacht gelijk aan Godts: "Gezondheid staat op één"

Hij scoorde nog nooit in het betaald voetbal, maar juist vanavond was het opeens dubbel raak. Mede dankzij de twee doelpunten van Jong Ajax-aanvoerder Tristan Gooijer kwamen de Amsterdammers in de slotfase spectaculair terug van een 3-1 achterstand. "Alsnog blij met een punt."

Tristan Gooijer: "Een top gevoel, ondanks een mindere wedstrijd" - NH Sport

Een smet op de comeback van Jong Ajax was de blessure van Mika Godts. Gooijer stond dicht bij toen het Belgische talent naar de grond ging. "Na de wedstrijd moest ik gelijk aan hem denken. Het is een belangrijke speler voor ons. Iedereen ze gezondheid staat op één. Dus zoiets blijft wel in je hoofd zitten", aldus Gooijer. Godts werd uiteindelijk per brancard van het veld gedragen. Na afloop werd er bevestigd dat het om een hamstringblessure zou gaan. 

"Aanvallend koppen is niet mijn specialiteit"

Jong Ajax-aanvoerder Tristan Gooijer

Positiever voor Gooijer waren zijn twee doelpunten. Zijn eerste goal kwam uit een corner en de tweede was een intikker na een puntgave voorzet van Raphaël Sarfo. "Aanvallend koppen is niet mijn specialiteit. Gelukkig raak ik hem nu heel goed", vertelt Gooijer over zijn eerste doelpunt. "Bij de tweede goal werd ik in de spits neergezet. En als Raphaël de bal heeft, dan weet je dat je moet gaan lopen, want hij heeft fantastische voorzet."

Tekst gaat verder onder de video. 

Jong Ajax-trainer Dave Vos: "Enige positieve was de veerkracht" - NH Sport

Jong Ajax-trainer Dave Vos was, ondanks de spectaculaire comeback, behoorlijk kritisch op zijn ploeg. "3-3 is een uitslag die er eigenlijk niet echt in zat. Dit was een van onze minste wedstrijden. Zowel verdedigend als aanvallend was het onvoldoende. Het enige positieve vandaag was de veerkracht", aldus Vos.

De volgende wedstrijd van Ajax is op maandag 11 december. Dan speelt de ploeg van Vos op Sportpark De Toekomst tegen Jong FC Utrecht. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52