Ga naar Content

Groeibriljant Jayden Addai heeft idool Myron Boadu als leermeester: "Contact met hem"

De wedstrijden tegen FC Volendam (3-0 winst) en Zrinjski Mostar (1-0 winst) zijn voor Jayden Addai onvergetelijk. De pas 18-jarige buitenspeler maakte zijn debuut in de eredivisie en vanavond in de Conference League. "Alle twee wil je gewoon spelen, maar Europees is altijd wat groter."

Jayden Addai glundert: "Ik denk dat de fans me wel mogen" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Opvallend was dat de AZ-fans hard juichten op het moment dat Addai binnen de lijnen kwam. Ze schreeuwden harder dan bij de andere wissels op hetzelfde moment, wat aangeeft dat hij nu al een publiekslieveling is. "Ik denk dat de fans mij wel mogen. Daar ben ik blij mee, want je wil ook aan de fans laten zien en AZ helpen."

Idool en leermeester

Inmiddels speelt Addai al tien jaar bij AZ en heeft hij vanaf de tribune al veel voorgangers in actie gezien. Zijn grote idolen waren Myron Boadu, Vincent Janssen en Giovanni Dos Santos. "Ik heb soms contact met Myron", zegt Addai over de voormalig AZ-spits, die de buitenspeler van adviezen voorziet.

Addai: "Ik heb soms contact met Myron Boadu" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Addai geldt als een groot talent uit de jeugdopleiding van AZ. Met de Onder-19 won hij afgelopen jaar nog de Youth League. In de finale tegen Hajduk Split (5-0 winst) was hij zelfs trefzeker. Daarmee zette hij zichzelf voor het eerst op de kaart bij het grote publiek. Dat krijgt nu dus een vervolg met twee invalbeurten bij het eerste elftal. 

Lees ook