Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

Moordenaar Freek (18) blijkt nog voortvluchtig, opgepakte Alkmaarder vrijgelaten

27 november 2023, 16.35 uur · Aangepast 27 november 2023, 16.48 uur · Door Maaike Polder

De 58-jarige Alkmaarder, opgepakt na de dood van de 18-jarige Freek, is vrijgelaten. Hij is ook geen verdachte meer. Dat bevestigt de politie desgevraagd aan NH. Na een eerste onderzoek naar de schietpartij aan de Baansingel vermoedt de politie dat de tiener in de tuin door iemand anders is neergeschoten. Er zijn nog geen nieuwe aanhoudingen verricht. 

Foto: Alkmaar Centraal

"Of het wapen is gevonden, kan ik in belang van het onderzoek niet zeggen", aldus een woordvoerder tegen NH. Ook is er geen signalement van de dader(s). 

Er wordt nog volop onderzoek gedaan naar wat zich woensdag precies heeft afgespeeld aan de Baansingel. In de tuin naast het hoekhuis werd aan het begin van de avond het levenloze lichaam van Freek (18) gevonden.

Vermoedelijk is de tiener over de schutting geklommen en neergeschoten. De bovenste houten plank tussen de tuinen is afgebroken. Bezorgde buren hadden 's middags al de politie gebeld om een ruzie in de straat.

Opgepakt

De 58-jarige bewoner van het hoekhuis werd na de vondst van het lichaam opgepakt. "Hij blijkt geen betrokkenheid te hebben bij het overlijden van de man", aldus de politie op basis van de eerste onderzoeksresultaten.

De woning is de aflopen dagen volgens hem 'minutieus' uitgeplozen door de recherche. Maar dat heeft dus nog niet geleid tot een nieuwe arrestatie.

Getuigen spreken tegen NH van 'een groep mannen' die woensdag 'aankwamen in een auto'. En er zijn 's middags ook schoten gehoord.

"De schutter is inderdaad nog niet gepakt", aldus de woordvoerder. Die vraagt mensen met tips zich te melden. "Mocht iemand wat horen of zich nog herinneren, waarschuw ons. Dit heeft hele hoge prioriteit. Dat kan ook anoniem."

Van het levenloze lichaam van Freek heeft iemand filmpjes gemaakt. Die worden doorgestuurd. Zowel de politie als de nabestaanden verzoeken met klem om hiermee te stoppen.