Ga naar Content

Machteloos FC Volendam krijgt 'hakjes hier en daar' van frivool AZ: "Frustrerend"

Voor FC Volendam was het een 'frustrerende middag' volgens middenvelder Calvin Twigt. Op bezoek bij AZ hadden de Palingboeren weinig in de melk te brokkelen en zagen AZ frivool naar een 3-0 overwinning voetballen. "Je ziet dan hakjes hier en daar. Dan is het wel frustrerend als je achter de bal aan moet lopen", zegt Twigt.

FC Volendam-speler Calvin Twigt: "Frustrerende middag" - NH Sport / Stephan Brandhorst

De middenvelder van Volendam had te maken met een AZ dat snel op voorsprong kwam via Ruben van Bommel. In de daaropvolgende minuten had de score al snel veel hoger kunnen oplopen, maar dat liet AZ na. "We hebben een hele week hiernaartoe geleefd en als je dan dit op het veld liet zien, is het niet best:", zegt Twigt.

"Het ging allemaal net iets te snel", gaat Twigt verder over de wedstrijd. Ondanks dat hij veel achter de bal aan liep, voelde het voor hem niet machteloos. "Het is niet erg als je de bal niet hebt, maar je moet wel goed staan. Als team liep het niet lekker."

"We hebben een hele week hiernaartoe geleefd en als je dan dit op het veld liet zien, is het niet best"

FC Volendam-middenvelder Calvin Twigt

Het plan van Volendam was om AZ snel en hoog onder druk te zetten. Vanwege het scoreverloop moest dat plan echter snel veranderd worden. Trainer Matthias Kohler baalde na afloop vooral van de momenten waarop de tegentreffers vielen. "Dan ben je bezig om in de wedstrijd te blijven", zegt Kohler, die heel druk coachte langs de lijn om zijn ploeg 'te helpen waar hij kon'.

FC Volendam-trainer Matthias Kohler: "Vertrouwen zakt weg" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook