FC Volendam verslikt zich in amateurploeg en vliegt uit de beker

Een flinke tegenvaller voor FC Volendam. De Palingboeren hebben vanavond in de eerste ronde van de KNVB-beker verloren van Excelsior Maassluis, 0-1. Voor de tweededivisionist scoorde Redouan Omar Ouali in de twintigste minuut.

FC Volendam baalt na treffer Excelsior Maassluis - Foto: PRO SHOTS / Mischa Keemink

FC Volendam begon zonder Calvin Twigt -die in de basis bij Jong Oranje stond- en met debutant Bram van Driel in de basis. Aanwinst Robin Maulun zat voor het eerst op de bank. Trainer Matthias Kohler kon opnieuw geen beroep doen op Xavier Mbuyamba en ook Oskar Buur ontbrak. Benaissa Benamar en Brian Plat zaten op de bank.

Achterstand

Halverwege de eerste helft ging het mis bij de Volendammers toen de nummer zestien van de tweede divisie op voorsprong kwam door een treffer van Redouan Omar Ouali. De linkermiddenvelder van de thuisploeg was het eindstation na een snelle uitbraak.

Daarna kreeg FC Volendam nog wel de nodige kansen, maar pogingen van Ould-Chikh, Zeefuik, De Haan en Mühren misten precisie. Een doelpunt in blessuretijd werd afgekeurd wegens buitenspel.

Tekst loopt door onder de tweet.

In de tweede helft maakte Maulun zijn eerste minuten in het shirt van FC Volendam en keerde Plat terug na een periode van blessureleed. De wissels hadden geen effect op de stand die ongewijzigd bleef. De amateurs uit Maassluis spelen in de tweede ronde van het bekertoernooi in Beverwijk tegen DEM.

Rode cijfers

Voor FC Volendam is dit de volgende tik. Zo hebben de mannen van Kohler het zwaar in de competitie. Na twaalf wedstrijden staan de Volendammers op een degradatieplek. Buiten het veld kwam vandaag naar buiten dat de club uit het vissersdorp dik in de rode cijfers staat. Het boekjaar 2022/2023 is afgesloten met een verlies van drie miljoen euro..

Na de interlandperiode wacht de volgende wedstrijd voor FC Volendam. Zondag 26 november is AZ in Alkmaar de tegenstander.

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Payne (Douiri/46), Mirani, Flint, Cox, De Haan, Zeefuik, Van Driel (Plat/64); Ould-Chikh (Kuol/46), Mühren (Maulun/79), Johnson (Booth/64)