Ga naar Content

Live NH Sport: volgende kelderkraker voor Telstar is in Den Bosch

Ook al is er dit weekend een interlandbreak Telstar voetbalt vanavond gewoon door. De Velsenaren, die er nog niet in zijn geslaagd weg te komen uit de onderste regionen van de eerste divisie, spelen de volgende kelderkraker. Na Jong Ajax, MVV Maastricht en TOP Oss is dit keer FC Den Bosch de tegenstander.   

FC Den Bosch-stadion - Foto: Pro Shots/Peter van Gogh

Opvallend genoeg sloot Telstar alle drie de wedstrijden tegen die directe concurrenten winnend af. Het waren wel allemaal thuiswedstrijden. Uit wist Telstar dit seizoen nog niet te winnen. Van de zeven competitiewedstrijden buitenshuis gingen er zes verloren; alleen het bezoekje aan ADO Den Haag leverde een punt op (1-1). In het KNVB-bekertoernooi sneuvelden de Witte Leeuwen in Veenendaal tegen de amateurs van GVVV (1-0).

FC Den Bosch beleeft eveneens een moeizaam seizoen. De ploeg van de Poolse trainer Tomasz Kaczmarek kwam inmiddels al zeven wedstrijden op rij niet meer tot een zege. Op de ranglijst staan de Brabanders dan ook op gelijke hoogte met Telstar. 

Hoopvol statistiekje voor Telstar is dat vier van de laatste vijf wedstrijden in Den Bosch eindigden in een overwinning. Vorig seizoen was Anwar Bensabouh de maker van de enige goal van de wedstrijd. 

FC Den Bosch - Telstar begint vanavond al om 18.45 uur en is live te volgen op NH Radio. Verslaggevers in De Vliert zijn Stephan Brandhorst en Menno Schilder. 

Lees ook