Ga naar Content

Verdachte (21) steekpartij Hema Wormer verdacht van poging tot moord

De 21-jarige verdachte van de steekpartij in de HEMA in Wormer wordt verdacht van poging tot moord met voorbedachten rade. Dat bleek maandagmorgen tijdens een voorbereidende zitting van de rechtbank in Haarlem, meldt het Noordhollands Dagblad. Bij de steekpartij begin augustus, raakte een 23-jarige winkelmedewerkster zwaargewond.

Foto: Inter Visual Studio/ Sander Disselkoter

De verdachte had een winkelverbod, negeerde die en medewerkers hebben toen de politie gebeld. Nadat de politie de vrouw had weggestuurd kwam ze toch weer terug en toen ging het mis. De winkelmedewerkster werd gestoken met een groot mes en raakte gewond aan haar gezicht, nek, rug en arm.

De vrouw staat daarom terecht voor poging tot moord met voorbedachten rade, vertelt de voorzitter van de meervoudige kamer in de Haarlemse rechtbank. Het 23-jarige slachtoffer uit Wormer was niet aanwezig bij de pro-formazitting. 

Wanneer de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak plaatsvindt, is nog niet bekend. Het onderzoek van het Openbaar Ministerie is nog niet afgerond, bleek tijdens de zitting.

Er is tijdens de pro-formazitting nog niet gesproken over een strafeis. Wel meldde de Officier van Justitie dat het slachtoffer van de steekpartij een schadevergoeding zal eisen. Hoe hoog die zal uitvallen, is nog niet bekend.

Lees ook