Ga naar Content

23-jarige medewerkster HEMA zwaargewond na steekpartij, vrouw (21) aangehouden

Bij een steekpartij in een HEMA-filiaal in Wormer is een medewerkster van 23 jaar zwaargewond geraakt. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd. Een verdachte, een 21-jarige vrouw, is opgepakt. Het personeel van het HEMA-filiaal is zeer ontdaan: "De schrik zit er goed in."

Foto: Inter Visual Studio/ Sander Disselkoter

Het slachtoffer van de steekpartij in het filiaal aan de Faunastraat is een vrouw van 23 jaar. Ze is dus medewerker van de HEMA. Ze is naar het ziekenhuis vervoerd. Er werd assistentie verleend door een mobiel medisch team uit Rotterdam.

Vol verslagenheid

De HEMA reageert tegenover NH vol verslagenheid. "De schrik zit er in. We ontfermen ons nu vooral over al ons personeel." Ook de vakbond van HEMA meldt op Facebook geschokt te zijn. "We leven mee met deze medewerker en collega’s van deze HEMA-medewerker. Op dit moment is er nog weinig bekend." HEMA hoopt verder dat dit geen escalatie betekent van toenemende agressie tegen winkelpersoneel.

Tekst gaat verder na de foto.

Foto: Inter Visual Studio/ Sander Disselkoter

Politie is massaal aanwezig en heeft voor de Hema alles afgezet. Een verdachte is aangehouden, melden ze op X (voorheen Twitter). Het gaat om een vrouw van 21 jaar.

"Ik leef mee met het slachtoffer en haar naasten en wens haar een voorspoedig herstel toe"

Locoburgemeester Wormerland

De locoburgemeester van Wormerland, Jeroen Schalkwijk, noemt het incident op Facebook zeer triest nieuws. "Iedere vorm van geweld keur ik af. Ik leef mee met het slachtoffer en haar naasten en wens haar een voorspoedig herstel toe."