SEW op rand van uitschakeling in Europa Cup na harde nederlaag

SEW heeft de eerste wedstrijd in de derde ronde van de EHF European Cup ruim verloren. De handbalsters moesten in Tsjechië een ruime nederlaag slikken tegen Hazena Kynzvart (31-24). De return is volgende week.

Michael Vijverberg bij SEW - Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst

Het was in de openingsfase van de wedstrijd vooral aan Isa op den Kelder en Lysanne Huele te danken dat SEW in het spoor bleef van de Tsjechen. De score bleef gelijkopgaand, totdat Kynzvart een gaatje sloeg bij 10-7. Die marge van drie punten gaven ze voor de rust niet meer uit handen (13-10).

In de tweede helft werd de marge zelfs uitgebreid naar zeven (20-13). Het overwicht van de thuisploeg bleef duidelijk zichtbaar, ondanks punten van Lynn Holtman en Eline Veltrop. De eindstand was dan ook verwacht (31-24). SEW speelt over precies een week de return in sporthal De Bloesem.