Ga naar Content

Politie zoekt getuigen van 'mogelijke vergisexplosie' bij woning in Hilversum

De politie zoekt getuigen van een explosie bij een woning aan de Loodsen in Hilversum. Dinsdag 17 oktober ging er in de straat een explosief af, die mogelijk een vergissing betreft. De politie deelt nu extra informatie over onder meer de vluchtauto in de hoop dat omstanders iets gezien hebben of meer weten.

Explosie De Loodsen in Hilversum - Foto: Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

De bewuste 17e oktober rond 2:30 uur gaat er een keiharde knal af. Het gezin dat met twee jonge kinderen lag te slapen, wordt uit hun bed getrild. 

Het explosief ging af in de straat De Loodsen, bij een woning in Villa Industria. “Uit het niets wordt het gezin opgeschrikt”, zegt de politie. De recherche onderzoekt de zaak. Uit voorlopig onderzoek gaan zij ervan uit dat de explosie een “tragische” vergissing betreft. “Tot nu toe zijn er geen aanleidingen die erop wijzen dat het gezin het beoogde doelwit was.”

Vluchtroute

De voorgevel van de voordeur raakte ernstig beschadigd, er vielen gelukkig geen gewonden.

Lees ook

Een mogelijk verband met andere explosies wordt onderzocht. De politie doet nu een dringend beroep op het publiek om te helpen bij dit onderzoek. “Daarom komen we met informatie over de vluchtauto. Het voertuig is een grijze Opel Corsa 3-deurs, beter bekend als model “C”.

"Getuigen verklaren dat ze vlak na de explosie een auto met hoge snelheid hoorden wegrijden.” De vluchtroute die door recherche in kaart is gebracht, is bovenaan dit artikel in de video te zien. Vanaf De Loodsen, via de Kleine Drift rijden ze naar de Lorentzweg richting de Jan van der Heijdenstraat.

Lees ook

Weet u iets?

Bel met de politie 0800-6070.  

Liever anoniem? Dat kan ook. Via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Iedere woensdag om 17:10 uur is Bureau NH live op tv te zien.