Ga naar Content

Verdachte (42) moord in recreatiegebied Spaarnwoude vandaag voor de rechter

Cetin K. (42) staat vandaag voor de rechter voor de moord op zijn 35-jarige ex-vriendin in het recreatiegebied Spaarnwoude. Op 15 juni 2022 werd haar lichaam daar in het water gevonden. Ze zou in een sloot zijn gevonden en door haar hoofd zijn geschoten. Haar ouders hebben in een eerdere zitting aangekondigd vandaag gebruik willen maken van hun spreekrecht. 

Foto: Inter Visual Studio

Lees hier over de rechtszaak

Op woensdag 15 juni zagen automobilisten vanaf de A9 op klaarlichte dag plots blauwe schermen staan in het recreatiegebied Spaarnwoude van Velsen-Zuid. Ook zagen ze onderzoekers in witte pakken rondlopen. Het voorspelde weinig goeds.

Tekst gaat door onder de kaart

Later bleek dat de politie hier het dode lichaam van een 35-jarige Amsterdamse had gevonden. Haar ouders gaven haar de dag ervoor op als vermist. Een grote zoekactie leidde naar Spaarnwoude, waar de vrouw gevonden werd.

Een onrustig verleden

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zouden de vrouw en de verdachte samen een 'turbulente relatie met agressie en geweld' hebben gehad. Ze waren een koppel, maar hun relatie liep op de klippen. Volgens het OM zou K. dat niet hebben willen accepteren.

De ouders van het slachtoffer kwamen in een eerdere inleidende zitting met een opmerkelijk verhaal over het voormalige stel, schrijft de IJmuider Courant.

De vrouw zou de nacht voor haar dood aan de telefoon tegen haar ouders hebben gezegd dat zij met haar benen in het water stond, terwijl de man op de achtergrond te horen was. Later zou de vrouw in het water gevonden zijn.

Brandwonden

Het zou zelfs niet de eerste keer zijn geweest dat K. zijn ex-vriendin iets aandeed: een paar maanden voor haar dood zou K. al eens aanstekervloeistof over haar bovenbenen hebben gegoten en aangestoken, waardoor ze ernstige brandwonden opliep. Dat gebeurde in het Turkse Istanboel, maar hier staat hij vandaag niet voor terecht. 

Vandaag maakt de officier van justitie in de rechtszaal bekend welke straf het Openbaar Ministerie eist tegen de verdachte.

Lees ook