Ga naar Content

Vrolijk en ontspannen Ajacied Martha helemaal op z'n plek achter perstafel: "Onbeschrijfelijk gevoel"

Alsof hij al jaren elke week de vragen van journalisten beantwoordt in de persruimte van het stadion van Ajax. Mega ontspannen en met een brede glimlach schoof Ar'Jany Martha aan na de gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen, 4-1. "Ik ben een blije en spontane jongen."

Ajacied Ar'Jany Martha helemaal op z'n plek achter de perstafel - NH Nieuws

"Het is echt een onbeschrijfelijk gevoel", vertelt Ar'Jany Martha over het spelen in de Johan Cruijff Arena. De linksback stond donderdag tegen FC Volendam (2-0) voor het eerst in de basis en nu tegen sc Heerenveen weer. "Ik was wel zenuwachtig de eerste keer. Keek om me heen en dan komt het besef dat ik hier gewoon echt sta. M'n droom komt uit."

Van 't Schip

Naast Martha verscheen ook John van 't Schip in de persruimte. De coach van de Amsterdammers zag dat zijn ploeg een moeilijke wedstrijd speelde. "Het was niet goed, maar we hebben de wedstrijd wel over de streep getrokken. En ik denk dat dat de grootste winst is, hier kunnen we verder opbouwen."

Tekst loopt door onder de video.

Ajax-coach John van 't Schip zag dat zijn ploeg veel kansen weggaf aan sc Heerenveen - NH Nieuws

Martha-effect

Door de twee overwinningen van deze week is Ajax flink geklommen op de ranglijst. De Amsterdammers staan nu op de elfde plek. In beide wedstrijden stond Martha aan de aftrap. De vrolijke verdediger werd met de vraag geconfronteerd of er sprake is van het 'Martha-effect'?  "Het gaat de goede kant op."

Ajacied Ar'Jany Martha over het 'Martha-effect' - NH Nieuws

De volgende wedstrijd voor Ajax is donderdag. Weer voor eigen publiek. Dit keer is het Engelse Brighton de tegenstander voor de Europa League. Of Martha daarbij is, wist de 20-jarige linksback niet. "Ik weet eigenlijk niet of ik ben ingeschreven."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52