Ga naar Content

Beemster brandweermannen op kraamvisite bij kalfje Fire

De brandweerploeg van Middenbeemster en Zuidoostbeemster zijn maandagavond op kraamvisite geweest bij kalfje Fire. Het dier werd geboren tijdens de grote brand in een koeienstal in Zuidoostbeemster op 17 oktober. 

Brandweer Beemster op kraamvisite - Foto: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Die nacht redden de brandweermannen 300 koeien uit een brandende stal. De vlammen waren in de wijde omgeving te zien. Ook werd er die nacht een kalfje geboren en die heeft de toepasselijke naam Fire gekregen.

De mannen hebben beschuit met muisjes uitgedeeld. De roze kleur van de muisjes was een gok. Het was namelijk niet helemaal zeker of het kalfje een mannetje of een vrouwtje was. "Het is inderdaad een meisje", reageert de boerin. "En daar we zijn heel blij mee, want nu kan ze bij ons blijven."

Tekst gaat verder onder de foto.

De brandweer deelt beschuit met muisjes uit - Foto: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Fire keek niet erg om naar alle drukte in de stal. Nadat ze door de boer op haar pootjes was gezet, leek ze de aandacht toch wel erg gezellig te vinden. Vooral de brandweerschoenen waren lekker om aan te knabbelen.

De boerin laat weten dat het goed gaat met het kalfje Fire: "Ze is de afgelopen tijd flink gegroeid. Het is een heel sterk kalf."

Sijtje

Een dorp verderop, in Middenbeemster, was gisteren juist sprake van verdrietig nieuws. Daar is de beroemde koe Sijtje ingeslapen nadat ze het blauwtongvirus had opgelopen. De meeste koeien overleven de ziekte wel, maar Sijtje was al oud en had een lekkende hartklep. In overleg met de dierenarts is besloten haar uit haar lijden te verlossen. 

Lees ook