Ga naar Content
Alkmaar

Luister nu naar De spullen, de 3e aflevering van De Egmondse vluchtelingenboot

31 oktober 2023, 06.00 uur · Aangepast 14 november 2023, 10.41 uur
Door: Redactie · Foto: NH Media

In de derde aflevering van de podcastserie De Egmondse vluchtelingenboot raakt journalist Maaike Polder steeds meer in de ban van de persoonlijke spullen die ze van strandvonder Marco heeft gekregen. Kleding, foto's en andere eigendommen lagen op een groene rubberboot, die in oktober 2022 aanspoelde in Egmond aan Zee. Wie zaten er op en wat is er met ze gebeurd?

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Elke dinsdag komt een nieuwe aflevering online van de zesdelige podcastserie De Egmondse vluchtelingenboot. De derde aflevering is vanaf nu te beluisteren.

Je vindt de afleveringen op Spotify, Podimo, Apple Podcasts, NPO Luister en in de app van NH. Vergeet niet om de podcast toe te voegen aan je favorietenlijst. Zo krijg je een melding zodra er een nieuwe aflevering wordt gepubliceerd. 

Aflevering 3: De spullen  

Drijfnat, stinkend naar benzine en heel veel zand: de spullen van de aangespoelde groene rubberboot liggen bij Maaike thuis. En ze probeert te achterhalen uit welke landen die komen. Dan vindt ze in een beige boekje een heel persoonlijk plaatje met datums erop.  

Lees ook