Volendammer Jari Vlak velt brutaal Jong AZ, Walid Ould-Chikh matchwinner tegen Jong Ajax

De twee beloftenteams hebben zich kranig geweerd tegen de topteams in de eerste divisie. Jong AZ hield bij FC Emmen lang zicht op een resultaat, maar kreeg in blessuretijd de deksel op de neus: 2-1. Jong Ajax speelde een aardige wedstrijd, maar koploper Roda JC bleek uiteindelijk een maatje te groot en verloor ook met 2-1.

Jari Vlak is de matchwinner tegen Jong AZ - Foto: Pro Shots

In Emmen pakte de ploeg van trainer Jan Sierksma na tien minuten spelen al de voorsprong. Jayden Addai was weer trefzeker voor de Alkmaarse beloften en maakte alweer zijn negende doelpunt van de competitie. Daarmee is hij nu samen met Martijn Kaars uit Monnickendam gedeeld topscorer van de eerste divisie. Richting de rust kwam FC Emmen op gelijke hoogte via Jari Vlak. De Volendammer verschalkte Jong AZ-doelman Daniel Deen: 1-1.

Een stunt leek in de maak op de Oude Meerdijk. Jong AZ hield met man en macht stand en speelde een dijk van een wedstrijd. Toch kreeg het in de zevende minuut van de blessuretijd de 2-1 om de oren. Opnieuw was Vlak trefzeker voor de nummer vier van de eerste divisie.

Jong Ajax

Bij Jong Ajax zat Yuri Rose voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank. Hij is doorgeschoven nadat Dave Vos tijdelijk bij het eerste als assistent van Hedwiges Maduro functioneert.

Tekst loopt door onder de foto.

Yuri Rose volgt Dave Vos op bij Jong Ajax - Foto: Orange Pictures

Hij zag koploper Roda JC na een kwartier op voorsprong komen via Enrique Peña-Zauner. Richting de rust trok Nassef Chourak de stand gelijk namens de Amsterdammers: 1-1. Tien minuten na rust schoot Walid Ould-Chikh, de huurling van FC Volendam, de Limburgers alsnog naar de zege. De aanvallende middenvelder maakte alweer zijn zesde treffer van het seizoen voor Roda JC.

Op de ranglijst staat Jong AZ na vanavond op de elfde plaats met zeventien punten. Jong Ajax blijft op de laatste plaats steken met slechts zes punten uit twaalf wedstrijden.