Jong AZ flikt het weer tegen De Graafschap en Jong Ajax knap gelijk tegen ADO

Niet voor het eerst verslaat Jong AZ in eigen huis De Graafschap. De afgelopen jaren werden de Superboeren met 7-3 en 2-1 naar huis gestuurd en dit keer stond er na de wedstrijd 3-0 op het scorebord. Ook Jong Ajax kan op een prima avond terugkijken, op De Toekomst bleef het 0-0 tegen nummer drie ADO Den Haag.

Jong AZ viert treffer - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Met Wouter Goes, Maxim Dekker en Mexx Meerdink in de basis begon Jong AZ prima tegen De Graafschap. In de eerste helft waren Finn Stam, Jayden Addai en Ernest Poku gevaarlijk. Alleen stond keer op keer Mees Bakker in de weg. De keeper uit Heiloo is sinds dit seizoen de sluitpost bij de Doetinchemse club.

Penalty

In de tweede helft kon de thuisploeg het veldoverwicht wel uitdrukken in treffers. Tien minuten na rust werd Addai gevloerd in het strafschopgebied en mocht Meerdink uit een penalty vervolgens de score openen tegen zijn oude ploeg, 1-0. Een paar minuten daarna verdubbelde Addai de score. Het doelpunt betekende alweer de achtste treffer van het seizoen voor de rappe buitenspeler. Vlak voor tijd gooide invaller Damienus Reverson de wedstrijd definitief op het slot met de 3-0.

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Van Aken, Goes, Dekker, Stam; Kwakman (Mastoras/66), Schouten, Smit (Koster/83); Addai (Kewal/66), Meerdink (Reverson/83), Poku (Daal/66)

Tekst loopt door onder de foto.

Jong Ajax - ADO Den Haag - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Dan Jong Ajax. Op deze hectische dag waar vlak voor het eerste fluitsignaal hoofdcoach Maurice Steijn vertrok bij de Amsterdammers, deed het beloftenteam het zeer verdienstelijk. Voor eigen publiek eindigde het onderonsje met ADO Den Haag in een 0-0 gelijkspel.

Veerman

Bij het goed draaiende ADO Den Haag stonden voormalig FC Volendam-spelers Daryl van Mieghem en Henk Veerman in de basis. Laatst genoemde kreeg vlak voor tijd één van de grootste kansen van de wedstrijd, maar de topscorer van de Hagenezen moest zijn meerdere erkennen in Jong Ajax-goalie Charlie Setford.

Hoogtepunt van de avond was de invalbeurt van Ahmetcan Kaplan. De Turkse verdediger maakte na veertien maanden in Amsterdamse dienst pas zijn officiële debuut. Vorig jaar kwam de 20-jarige Turk over van Trabzonspor, maar blessureleed zat een debuut lange tijd in de weg. Nu kwam Kaplan twintig minuten voor tijd in de ploeg.

Opstelling Jong Ajax: Setford; Jermoumi, Aertssen, Gooijer (Kaplan/71), Martha; Agougil, Brandes (Verschuren/76), Salah-Eddine (Sarfo/64); Banel, Kalokoh (Idumbo Muzambo/46), Godts (Chourak/64)

Tekst loopt door onder de tweet.

Met het punt schiet Jong Ajax weinig op. De ploeg van Dave Vos blijft twintigste en dus laatste in de eerste divisie. Aankomende vrijdag gaat Jong Ajax op bezoek bij koploper Roda JC in Kerkrade. Jong AZ vinden we terug in het linkerrijtje op de negende plek. De jonge Alkmaarders vervolgen vrijdag de competitie tegen FC Emmen in Drenthe.