Ga naar Content

Van de Zandschulp en tenniscoach Groeneveld alweer uit elkaar

Botic van de Zandschulp en coach Sven Groeneveld werken niet langer samen. De Amstelveense tennisser werd sinds mei van dit jaar door de uit Haarlem afkomstige Groeneveld begeleid.

Botic van de Zandschulp - Foto: Orange Pictures

"Er is in overleg met elkaar besloten dat er onvoldoende basis is voor een verdere samenwerking in 2024", aldus het management van de huidige nummer 65 van de wereld. De 28-jarige Van de Zandschulp kent mede door blessureleed een teleurstellend seizoen. Op geen van de vier grandslamtoernooien kwam hij verder dan de tweede ronde. Hij haalde wel de finale van het graveltoernooi van München.

Einde seizoen

Groeneveld ontbrak maandag bij de eersterondepartij van Van de Zandschulp in Basel. Vorige week was de coach er nog wel bij in Antwerpen. Het tennisseizoen zit er bijna op. Van de Zandschulp doet namens Nederland in november nog mee aan de Daviscup Finals en speelt daarnaast mogelijk nog één of twee toernooien. Donderdag speelt hij zijn tweede ronde in Basel.

Tenniscoach Sven Groeneveld - Foto: Orange Pictures

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.