Start van hoofdcontent

IJmond

nl

Vette buit bij verkeerscontrole, ook positieve drugstest bij automobilist met kind

25 oktober 2023, 12.02 uur · Aangepast 25 oktober 2023, 14.20 uur · Door Redactie

Tijdens een verkeerscontrole bij de Twaalfmaat langs de A9 in de IJmond, testte gisteren een van de bestuurders positief op het gebruik van drugs. De man had tijdens de controle een kind in zijn auto. Ook de Belastingdienst scoorde: zij inden een vette buit aan openstaande belastingschulden.

Controle automobilisten in de IJmond - Foto: Facebook Basisteam Politie IJmond

Studenten van de politie-academie hadden in samenwerking met de Belastingdienst de verkeerscontrole georganiseerd, vertelt de Politie Basisteam IJmond op Facebook. Daarbij werd extra gelet op de staat van de voertuigen die werden aangehouden. 

68.000 euro aan belastingschulden

Het team noemt de controle 'een succes'. Een van de bestuurders van een auto werd positief getest op drugsgebruik: hij had tijdens de controle in kind in zijn auto. Van hem werd bloed afgenomen dat nader wordt onderzocht.

Ook werden er boetes uitgeschreven voor het rijden zonder APK, gladde banden, het ontbreken van verlichting of verzekeringen en onleesbare kentekenplaten. De Belastingdienst nam in totaal negen voertuigen in beslag genomen en inde 68.000 euro aan openstaande belastingschulden.

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]