Ga naar Content

Verkeerscontrole Bergen op 'gevaarlijke wegen': 236 snelheidsboetes uitgedeeld

Tijdens een verkeerscontrole in Bergen van het Team Verkeer van Politie Noord-Holland zijn 236 snelheidsduivels op de bon geslingerd. De controles werden uitgevoerd op de Landweg, de Dreef en de Hoeverweg in en rond Bergen. Vooral op de Landweg had de politie vaak beet, daar reed één op de vijf bestuurders sneller dan de toegestane snelheid.

Foto: NH Nieuws / Maaike Polder

Naast het hoge aantal boetes voor te hard rijden, deelde de politie nog een aantal bekeuringen uit wegens het rijden onder invloed van wiet, het niet-handsfree bellen en het verkeerd vervoeren van goederen op een aanhangwagen. 

De politie controleerde de locaties in Bergen een week lang op verschillende tijdstippen. Er werd gelet op snelheid, handsfree bellen, het dragen van gordels en helmen en verkeersgedrag.

Met het project 'Hotspot' controleert het Team Verkeer elke week een verkeersgevaarlijke locatie in de regio, waar relatief veel aanrijdingen plaatsvinden. De politie selecteerde de controleplaatsen in Bergen op basis van het aantal ongevalsregistraties.

Floating car data

Voor de controles maakte de politie ook gebruik van 'floating car data': informatie van GPS-navigatiesystemen uit auto's. Via de locatiebepaling uit de GPS kan worden gezien op welke plekken en tijdstippen er harder wordt gereden. De controlemomenten werden gehouden op basis van die onderzoeksresultaten.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]