Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Meer dan 200 wegpiraten op de bon na verkeerscontrole op 'linke' IJsselweg in Hoorn

7 september 2022, 16.55 uur · Door Priscilla Overbeek

Het Team Verkeer van de politie Noord-Holland heeft in tien dagen tijd 236 automobilisten op de bon geslingerd voor te hard rijden. Een drietal kreeg een boete voor het niet-handsfree bellen, verschillende weggebruikers reden door rood en een enkeling droeg geen gordel. De verkeerscontrole werd gehouden aan de IJsselweg in Hoorn, waar het regelmatig misgaat door te hoge snelheden.

Foto uit archief: Twee kinderen gewond bij aanrijding IJsselweg in Hoorn - Foto: Foto: Inter Visual Studio

Begin augustus raakte een 68-jarige man uit Hoorn nog ernstig gewond na een ongeval tussen de IJsselweg en de Maasweg.

De man wilde via de IJsselweg oversteken, nadat een auto hem passeerde, die linksaf sloeg richting de Maasweg. Daarbij zou hij niet hebben gezien dat er nog een auto achter het eerste voertuig reed. Hij overleed enkele weken later aan zijn verwondingen.

Kinderen geschept

Vorig jaar juli ging het ook al mis: toen werden twee kinderen geschept door een auto, toen ze met hun step wilden oversteken. Eén van hen moest naar het ziekenhuis.

De politie selecteert de controleplaatsen naar eigen zeggen via het aantal ongevalsregistraties. Ook wordt er onderzoek gedaan met behulp van zogeheten 'floating car data', waarvoor gebruikt wordt gemaakt van de GPS uit het routenavigatiesysteem. 

Met die locatiebepalingen uit de GPS kunnen trajectreistijden en trajectsnelheden worden bepaald. De controlemomenten worden vervolgens op de onderzoeksresultaten aangepast.

Dubbel toegestane snelheid

De hoogst gemeten snelheid tijdens de verkeerscontrole aan de IJsselweg in Hoorn was van een bestuurder die na correctie 97 kilometer per uur reed in plaats van de toegestane 50 kilometer, zo meldt de politie aan NH Nieuws.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]