Ga naar Content

COA plaatst vier asielzoekers over na onrust in Volendam

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft afgelopen week vier asielzoekers weggestuurd uit de opvang in Volendam. Er zijn twee kleine incidenten geweest, waaronder de diefstal van een fiets, terwijl er onder Volendammers op voorhand al veel onrust was over de opvang. 

Locatiemanager Majelle Slenters betreurt de incidenten - NH Nieuws

Het COA laat er geen gras over groeien in Volendam: de asielzoekers die afgelopen week voor overlast zorgden in het vissersdorp zijn alle vier overgeplaatst naar een andere locatie. Ook heeft locatiemanager Majelle Slenters gevraagd bij ‘bureau plaatsing’ om extra goed op te letten wie er vanaf nu opgevangen worden in Volendam.

Het COA probeert daarmee, ook vanwege de gevoeligheid van het onderwerp in Volendam, het risico op nieuwe incidenten zoveel mogelijk uit te sluiten. Toen vorige maand bekend werd dat het dorp 160 asielzoekers zou opvangen, lieten Volendammers duidelijk hun onvrede blijken. Bij een bijeenkomst in het gemeentehuis werd de sfeer aan het eind van de avond zo grimmig, dat de burgemeester de bijeenkomst dreigde op te schorten.

Uitzonderingen

Slenters laat weten dat ze de incidenten betreurt, maar benadrukt dat het om uitzonderingen gaat. “Het zijn over het algemeen vriendelijke mensen die gevlucht zijn uit een verschrikkelijke situatie en blij zijn dat ze hier zijn.”

Lees ook