Ga naar Content

Meerdere vluchten naar Tel Aviv geschrapt, ook morgen annuleringen

KLM annuleert een vlucht die morgenavond naar Tel Aviv zou vertrekken. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij vanavond. Een vlucht van easyJet en twee vluchten van El Al op zondag gaan vooralsnog wel door. 

Foto: Inter Visual Studio

De KLM-vlucht die zondagavond vanaf Schiphol naar Tel Aviv zou gaan, is geannuleerd, zo meldt de luchtvaartmaatschappij zaterdag. Luchtvaartmaatschappij Transavia annuleerde vanmiddag al een vlucht naar Tel Aviv. EasyJet annuleerde een vlucht die 's ochtends zou vertrekken.

Een vlucht van Easyjet die zondagochtend vertrekt en twee vluchten van El Al die morgenochtend en -avond gepland staan, zijn vooralsnog op schema. 

Alle luchtvaartmaatschappijen zeggen de veiligheidssituatie in Israël nauwlettend in de gaten te houden. Reizigers wordt geadviseerd om de status van hun vlucht naar Israël te blijven controleren.

Oorlog Israël en Hamas

Vanmorgen pleegde Hamas een aanval op Israël. De Palestijnse militante organisatie stuurde zo'n 2.000 raketten af op Israëlische doelen. Israël heeft in de loop van de dag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, de thuisbasis van Hamas. Het dodental in Israël ligt op minstens 100. Zeker 985 gewonden liggen in het ziekenhuis. Op de Gazastrook zouden zeker 198 doden en 2.000 gewonden zijn gevallen.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.