Ga naar Content

Treurnis bij AZ-coach Jansen over escalaties na Legia: "Het is niet goed te praten"

Met een lach start Pascal Jansen nog het interview. Maar al snel verschijnt er een serieuze blik op zijn gezicht. Net als iedereen bij AZ is er ook bij de Alkmaarse coach veel treurnis na de escalatie over de gewonnen wedstrijd tegen Legia Warschau (1-0). 

AZ-coach start het interview nog met een lach, maar al snel volgt een ernstige blik - NH Nieuws

Op de persconferentie die vooral over de topper Ajax - AZ zou moeten gaan, ging het bijna alleen over de ongeregeldheden na AZ - Legia Warschau. Pascal Jansen: "Wat er na de wedstrijd van gister gebeurde, is heel vervelend en leidt vooral af."

Veiligheidscoördinator

Als je al over één dieptepunt kan spreken in alle gewelddadige chaos, dan is het waarschijnlijk de mishandeling van de veiligheidscoördinator. De medewerker van AZ liep waarschijnlijk een hersenschudding en een gebroken elleboog op door toedoen van twee spelers van Legia Warschau. "Het is niet goed te praten."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-coach Pascal Jansen over de mishandelde veiligheidscoördinator - NH Nieuws

Positief

"Ik hoop tot echt er betere tijden komen als het om dit soort onderwerpen gaat",  zegt Jansen die zo toch positief over de toekomst wil zijn. De trainer van de nummer twee van de eredivisie sprak er niet over met zijn spelers deze ochtend. "Op dit moment krijgt het al genoeg aandacht en wij moeten ons concentreren op hetgeen wat wij kunnen beïnvloeden en daar hoort dit niet bij."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-coach Pascal Jansen wil positief blijven ondanks alle escalaties - NH Nieuws

Wat de spelers van AZ wel kunnen beïnvloeden is het resultaat van aankomende zondag in Amsterdam tegen Ajax. In de Johan Cruijff Arena begint de Noord-Hollandse kraker om 14.30 uur. NH Sport is hierbij aanwezig en volgt de wedstrijd en alles er omheen op de voet.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52