Ga naar Content

Burgemeester Bloemendaal stuurt brief naar ouders van overlastgevende fatbikers

Ankie Broekers-Knol, de interim-burgemeester van Bloemendaal, stuurt vandaag een brief aan ouders van tieners die intimiderend gedrag vertonen op hun fatbikes. Dat meldde ze de gemeenteraad donderdagavond.

"Er wordt gewerkt aan gesprekken met ouders van overlastgevende jongeren en de jongeren zelf. Op basis van identiteitscontrole, door de politie en/of boa's, van jongeren waarvan vermoed wordt of geconstateerd wordt dat zij voor overlast zorgen", legt Broekers-Knol uit. 

Namen bekend

"Er is een lijst. Sommigen zijn bekend met naam en toenaam. Die lijst heeft de politie en er gaat morgen een brief uit mijn naam naar de ouders van de kinderen die voor overlast zorgen. Zodat ze weten dat we ze in het vizier hebben", aldus Broekers-Knol.

Burgemeester Ankie Broekers-Knol gisteravond tijdens de raadsvergadering - Foto: Screenshot website gemeente Bloemendaal

De burgemeester vraagt de ouders van die kinderen in de brief om 'ook alsjeblieft maatregelen met hun kinderen te nemen.' Ook vinden er gesprekken plaats met slachtoffers en hun ouders.

Lees ook

Flinke inzet

Broekers-Knol neemt de zaak hoog op. Surveillances van de politie worden geïntensiveerd, er worden extra handhavers ingezet en er komen stewards in de avonduren. En dat op de plekken waar de fatbike-bende vaak actief is, zoals het winkelgebied in Bennebroek en de Bloemendaalseweg in Bloemendaal.

Ook Bloemendaalse jongerenwerkers worden actief bij het probleem betrokken. De gemeente Bloemendaal werkt bij de aanpak samen met Heemstede, Velsen en Haarlem. Volgens Broekers-Knol komen de leden van de fatbike-bende vooral uit Velsen en Haarlem en hebben jongeren uit Bloemendaal zich bij hen aangesloten.

Toch nog overlast

Raadsleden gaven donderdagavond aan dat het diezelfde avond toch weer mis was gegaan met overlast van jongeren in de gemeente en dan met name overlast van vuurwerk op de Schoollaan, Bennebroekerdreef en in het centrum van Bloemendaal.

Er worden overigens maar weinig meldingen bij de gemeente gedaan. Op de homepage van de gemeente staat nu een pagina waar inwoners melding kunnen doen van de overlast.

Pagina om melding te doen van overlast van jongeren - Foto: Screenshot website gemeente Bloemendaal

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]