Ga naar Content

Vlak bij plek 'vergisbom' weer een ontploffing in Alkmaar

Bij een bedrijfspand aan de Zijperstraat in Alkmaar is gisteravond rond 23.20 uur een explosief afgegaan. Dit is de achtste explosie in twee weken tijd. Maandagavond ging 100 meter verder ook al een bom af, waarvan de politie na onderzoek vermoedt dat het om een vergissing gaat

Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Mediapartner Alkmaar Centraal schrijft dat een voorbijganger een knal hoorde en vlammen zag bij de deur van het bedrijf. Hij probeerde de vlammen uit te stampen, maar dat lukte niet. "Toen heb ik maar een handdoek uit mijn sporttas gepakt en die er op gelegd en met mijn handen de vlammen uitgekregen", zegt hij tegen Alkmaar Centraal. 

Het pand aan de Zijperstraat ligt vlak bij het bedrijfspand aan de Koedijkerlaan, dat maandagavond werd getroffen door een explosie. De politie vermoedt dat dat pand niet het beoogde doel was en dat er sprake is van een 'vergisbom'.  

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

De Alkmaarse politie deed gisteren een oproep: ze hebben hulp van bewoners nodig om de daders op te sporen. "We maken ons zorgen", zei Ellen Zentveld, teamchef van de politie in Alkmaar in een persbericht. "Tot nu toe is er sprake van alleen materiële schade, maar de kans op letsel is groot."

Bekijk hieronder waar de explosies tot nu toe hebben plaatsgevonden

Lees ook