Ga naar Content

Museum Kranenburgh ontslaat directeur uit financiële nood

Het Bergense Museum Kranenburgh vindt het in de huidige financiële situatie niet langer haalbaar een tweekoppige directie te hebben. Daarom moet artistiek directeur Colin Huizing zijn functie neerleggen. Algemeen directeur Adriana González Hulshof neemt zijn taken over. De Raad van Toezicht wenst Huizing "veel succes bij het zetten van vervolgstappen in zijn loopbaan".

Foto: Duinstreek Centraal

Het museum heeft al langer financiële problemen, ook al zijn de bezoekersaantallen goed, schrijft mediapartner Duinstreek Centraal. Gestegen personeelskosten en de energiecrisis zouden de oorzaak zijn van de geldcrisis. Door een van de directeurs weg te sturen, hoopt de Raad op een 'stabielere financiële basis voor de toekomst'.

Huizing is inmiddels vertrokken. Zijn carrière bij het museum was maar van korte duur, vorig jaar juli werd hij officieel aangesteld als artistiek directeur. De Raad van Toezicht benadrukt dat ondanks deze grote verandering de ingeslagen koers wordt voortgezet. Ook de rest van het personeel en de vrijwilligers kunnen bij het museum blijven werken, aldus de Raad van Toezicht.

De artistiek directeur vertelde afgelopen mei in het NH-programma Culture Club nog bevlogen over het werk 'Guernica de la Ecologia' van kunstenaar Claudy Jongstra: 

Culture Club in museum Kranenburgh - NH Nieuws

Lees ook