Ga naar Content

SEW bereikt simpel volgende ronde European Cup

SEW heeft zondagmiddag de derde ronde van de EHF European Cup bereikt. De handbalsters waren ook in het tweede duel te sterk voor HRK Grude uit Bosnië: 25-33. Het werd vrijdag al 34-27, dus SEW ging zonder al te veel moeite door naar de volgende ronde. 

Eline Veltrop was belangrijk met tien treffers - Foto: Orange Pictures / Frank Kerbusch

Beide teams waren in de eerste helft nog aan elkaar gewaagd. De stand bleef lange tijd gelijk, totdat SEW vlak voor de rust een klein gaatje sloeg: 16-17. 

In de tweede helft ging de dieselmotor van SEW echt lopen en keken de handbalsters niet meer terug. De grootste marge was bij 22-33, waarna de Bosnische tegenstander nog een keer trefzeker was. Eline Veltrop had een belangrijk aandeel in de zege met tien treffers.

"Wij waren de favoriet, dat hebben we wel waargemaakt"

SEW-trainer Michael Vijverberg

"Wij waren de favoriet, dat hebben we wel waargemaakt", zag trainer Michael Vijverberg. "In beide wedstrijden was het in de eerste helft bijblijven, maar gelukkig klapten we er in de tweede eroverheen." 

Het is nog niet bekend tegen wie SEW in de volgende ronde speelt. De loting is in ieder geval komende dinsdag. "Een zware dobber zou een loting tegen Spaanse ploegen zijn of de topclubs uit Macedonië." Vijverberg verwacht een makkelijkere wedstrijd als een team uit Kosovo, Litouwen of Israël wordt geloot.  

De wedstrijden worden in ieder geval gespeeld op 11 november en 18 november

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52