Ga naar Content
Noord-Holland

Liveblog: AZ tankt vertrouwen in aanloop naar Legia Warschau

1 oktober 2023, 12.30 uur · Aangepast 1 oktober 2023, 20.20 uur
Door: Milton Pus · Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Welkom in het liveblog van NH Sport. We houden je ook vandaag weer op de hoogte van al het regionale sportnieuws. Van AZ - PEC Zwolle tot de Piet Huijg Cup! Opmerkingen of tips?  Mail naar [email protected]

1 oktober 2023, 20.20 uur

We sluiten de liveblog voor dit weekend af met de reacties van AZ:

Bedankt voor het volgen. Tot volgende week!

1 oktober 2023, 20.01 uur

Ajax bevestigt dat Michael van Praag en Leo van Wijk worden voorgedragen als leden van de RvC

De raad van commissarissen van Ajax heeft zondag bevestigd dat het Michael van Praag en Leo van Wijk voordraagt als nieuwe leden. Van Praag is de beoogde voorzitter van de rvc. Hij was veertien jaar preses van Ajax, dat onder zijn leiding onder meer de Wereldbeker en Champions League won.

Van Wijk, oud-topman van KLM, was in het verleden voorzitter van het toezichtsorgaan van Ajax. De ondernemingsraad en AFC Ajax NV steunen de voordracht van Van Praag en Van Wijk. Beide bestuurders kunnen op 17 november tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders worden benoemd.

Jan van Halst keert niet meer terug in de raad van commissarissen van Ajax. Hij vindt het niet zuiver om weer zitting te nemen in het toezichtsorgaan van de club uit Amsterdam als op 15 maart zijn tijdelijk dienstverband als algemeen directeur afloopt.

Van Halst maakt dan plaats voor Alex Kroes, die vanwege een concurrentiebeding bij AZ pas in maart de leiding krijgt over Ajax. Van Halst kreeg de afgelopen weken kritiek omdat hij als commissaris en interim-directeur onvoldoende toezicht zou hebben gehouden op de inmiddels ontslagen Sven Mislintat.

1 oktober 2023, 19.40 uur

Vrouwen ZV De Zaan verliezen supercup-strijd

ZV De Zaan is onttroond als winnaar van de supercup bij de vrouwen. De Zaanse waterpolosters gingen met 9-7 onderuit tegen Polar Bears. Opvallend genoeg was De Zaan vorig seizoen niet te kloppen, maar delfde vandaag wel het onderspit. 

De mannen van De Zaan gingen ook kopje-onder in hun finale om de supercup. GZC Donk versloeg de Zaandamse waterpoloërs met 14-11. 

1 oktober 2023, 19.30 uur

Den Helder Suns verliest ook tweede wedstrijd in BNXT League

Het vernieuwde Den Helder Suns, met de nieuwe trainer Daniel Nelson, ging ook onderuit in de tweede wedstrijd van het seizoen. Ditmaal gingen de basketballers onderuit tegen Landstede Hammers: 78-63. 

We waren vorige week bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Bekijk hieronder de reportage:

Coach Daniel Nelson heeft zijn eerste wedstrijd met Den Helder Suns achter de rug - NH Nieuws

1 oktober 2023, 18.57 uur

Turnster Sanna Veerman in de wachtkamer

De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Het team met onder andere Volendammer Sanna Veerman kwam in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

De mannenploeg met Loran de Munck en Casimir Schmidt plaatsten zich eerder vandaag wel voor de Spelen. 

1 oktober 2023, 18.48 uur

AZ neemt de tweede plek in de eredivisie over

De wedstrijd in Alkmaar is ten einde. AZ won met ruime cijfers; 4-0.  Lees het verhaal nu terug:

1 oktober 2023, 18.40 uur

Afgelopen!

De wedstrijd in Alkmaar is ten einde. AZ won met ruime cijfers; 4-0. 

1 oktober 2023, 18.40 uur

GOAL!

Nu maakt invaller Dantas het verschil voor de Alkmaarders. 

 AZ - Fortuna Sittard 4-0