Ga naar Content

Sterke tweede helft leidt AZ langs Fortuna Sittard

AZ heeft zich passend hersteld van het teleurstellende gelijkspel tegen Heracles Almelo (1-1) op donderdag. De Alkmaarders maakten in een sterke tweede helft het verschil tegen Fortuna Sittard (4-0). Jordy Clasie, Vangelis Pavlidis, Dimitris Siovas (e.d.) en Tiago Dantas waren trefzeker. 

Vangelis Pavlidis - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

AZ had het ontzettend moeilijk in de openingsfase tegen Fortuna Sittard. De eerste kans van de Limburgers was er al na anderhalve minuut. Tijjani Noslin legde David Møller Wolfe in de luren en gaf voor op Kaj Sierhuis. De spits uit Jisp kopte net over. Fortuna bleef de gevaarlijkste ploeg in Alkmaar. 

Het gemor op de tribunes begon te klinken door het matige spel van AZ. De supporters waren al ontevreden door het teleurstellende gelijkspel midweeks tegen Heracles Almelo (1-1). Vlak voor rust verdween de frons in een glimlach voor de fans. Jordy Clasie maakte in de blessuretijd - tegen de verhouding in - de 1-0. De aanvoerder haalde schitterend uit vanaf randje zestien. 

Tekst gaat verder onder de foto.

AZ-spelers juichen na de 1-0 van Jordy Clasie - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Zo lang dat het duurde voor de score werd geopend, zo snel viel de tweede goal van AZ. Vangelis Pavlidis, die tot nu toe in iedere eredivisiewedstrijd scoorde, was de maker. Hij omspeelde doelman Ivor Pandur en schoof de bal in het doel: 2-0. Met het oog op komende donderdag, als Legia Warschau de tegenstander is in de Conference League, voerde trainer AZ een drievoudige wissel door.

Sven Mijnans, Myron van Brederode en Mayckel Lahdo gingen naar de kant. Jens Odgaard, Tiago Dantas en Ruben van Bommel vervingen ze. Die wijzigingen gaven een extra boost aan de Alkmaarders. Zo schoot invaller Denso Kasius vol op de lat, waarna Dantas Pandur op zijn weg vond. Van Bommel stond uiteindelijk aan de basis van de 3-0. Zijn voorzet werd door verdediger Dimitris Siovas achter zijn eigen doelman gewerkt. In de slotfase was ook Dantas nog trefzeker: 4-0. 

AZ speelt komende donderdag tegen Legia Warschau. Enkele dagen later is Ajax de tegenstander in de eredivisie. 

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Penetra, Møller Wolfe (Kasius/46); Clasie, Mijnans (Dantas/62), D. De Wit (Mihailovic/83); Lahdo (Odgaard/62), Pavlidis, Van Brederode (Van Bommel/62)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52