Ga naar Content

Van zwerfafval tot bankje aan het Spaarne: Eline en Teun pionieren met plastic

We kennen Haarlem van de Haarlemmerolie en het heerlijke bier, maar volgens Teun en Eline moet de stad ook bekend worden als dé plek waar plastic afval wordt omgetoverd tot straatmeubilair. De plastic pioniers kunnen al van het afval onderzetters en lampenkappen maken. En nu zijn daar ook bankjes bijgekomen.

Teun Zoetemeijer en Eline Hoedeman, de plastic pioniers - Foto: Michael van der Putten/NH Media

In de werkplaats op het MAAK-terrein in de Waarderpolder staan karren vol met plastic, dozen met dopjes en een aantal grote machines. Veel van het plastic komt van de buurman.

Plastic uit Spaarne 

"We zitten naast afvalverwerker Spaarnelanden, zij zoeken het plastic voor ons uit", legt Teun Zoetemeijer uit. "Maar we werken ook met Pinguïn en Supmission. Deze twee Haarlemse initiatieven vissen plastic uit het Spaarne, dat we kunnen gebruiken voor iets nieuws." 

Eline en Teun hebben een puik idee om het plastic afval terug te kunnen geven aan de stad. Check daarvoor de video. Tekst gaat door onder de video.

Van plastic afval tot bankje - NH Nieuws

Met hun werk hopen Eline en Teun de stad een beetje mooier te maken. Maar ze willen ook van Haarlem een voorloper maken in heel Nederland. 

"Laten we al het plastic omtoveren tot straatmeubilair zoals de bankjes, zodat je het overal ziet", zegt Eline. "Hopelijk ben je dan een voorbeeld voor andere steden. Het doel is echt om een voorloper te worden."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]