Ga naar Content

Emotioneel afscheid en erehaag voor overleden Seven (14) uit Heerhugowaard

Skateboards, bloemen en heel veel tranen: een paar honderd mensen hebben afscheid genomen van de overleden Seven Keijlard (14) uit Heerhugowaard. Familie, vrienden en klasgenoten kwamen samen bij zijn favoriete skatebaan in Oudorp. "We gaan hem enorm missen", reageert een oud-klasgenootje.

Seven had kanker en overleed op maandagochtend in het bijzijn van zijn vader, moeder en zusje. De Munnikenweg in Oudorp stond vanmorgen vol met mensen die Seven een laatste groet wilden brengen. Verschillende aanwezigen kwamen opdagen in een trui of T-shirt van zijn eigen kledinglijn, waarmee hij geld inzamelde om kinderkanker te bestrijden.

Ook zijn klasgenoten kregen vrij van school om afscheid te nemen. "Toen het in de klas werd verteld, moesten we erg huilen. We rouwen allemaal om hem en hebben ook een herdenkingsruimte ingericht op school."

NH was op uitnodiging van de familie aanwezig bij de herdenking. Kijk hieronder naar een samenvatting van het afscheid.

Tekst gaat verder onder video

Erehaag voor overleden Seven (14) - NH/ Anne Klijnstra

Een ding is zeker: Seven heeft bij velen een onuitwisbare indruk achtergelaten. "Het was zo'n bijzondere, positieve jongen. Hij was echt een vechter en overwon altijd alles. Als hij dan weer een nieuwe chemo kreeg, dacht je: dit overwint hij ook. Daarom is het zo onwerkelijk, je gelooft het bijna niet."

Voorbeeld voor anderen

Zijn vrienden noemen hem een voorbeeld voor anderen. "Hij was een enorme doorzetter, met een sterke eigen mening. Het boeide hem nooit wat anderen van hem dachten. En hij hielp je altijd", vertelt Joost.

Tekst gaat verder onder foto's

"Ik heb zoveel mooie herinneringen, te veel om op te noemen", reageert Stijn. "We deden altijd leuke dingen samen. Bijvoorbeeld gamen of naar muziek luisteren in zijn kamer. Vaak gingen we ook skateboarden. Het was zijn grote droom om professioneel skater te worden, die is helaas niet uitgekomen."

Luid applaus

Onder luid applaus werd Seven uiteindelijk naar zijn laatste rustplaats gereden. Hij is begraven in het bijzijn van familie en vrienden.

Lees hieronder het hele verhaal van Seven terug:

Lees ook