Ga naar Content

Snelwegviaduct bij Purmerend wordt volgend jaar gemaakt, verkeershinder verwacht

Niet alleen vrachtwagens, maar ook ander autoverkeer zal volgend jaar door herstelwerkzaamheden een andere route moeten kiezen dan het viaduct over het Noord-Hollandsch kanaal bij Purmerend.  Dat heeft wethouder van Mobiliteit, Coen Lageveen, onlangs aangekondigd. De verkeershinder zal hoogstwaarschijnlijk zo'n negen maanden duren, meldt mediapartner Regio Purmerend.

Foto: Google Maps

De reden voor de herstelwerkzaamheden is de ontdekking dat de brugdelen bij de oorspronkelijke bouw onvoldoende zijn bewapend, wat potentiële veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Om deze reden werd eerder al een gewichtsbeperking voor de brug ingesteld, waardoor zwaar vrachtverkeer werd omgeleid.

Tekst gaat door.

Lees ook

Wethouder Lageveen informeerde de gemeenteraad van Purmerend over de aanstaande werkzaamheden en de impact die ze zullen hebben. Hij benadrukte dat Rijkswaterstaat van plan is om de herstelwerkzaamheden uit te voeren van februari tot en met november 2024.

De herstelwerkzaamheden kunnen grote impact op de inwoners hebben en daarom probeert de gemeente dit nu goed in kaart te krijgen. Om een volledige afsluiting van de A7 te voorkomen, zullen de brugdelen niet tegelijk worden afgesloten. Volgende maand, op 19 oktober, zal Rijkswaterstaat de gemeenteraad meer uitleg geven over de reparaties.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]