Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

Maatregelen bij aankomende confrontaties tussen AZ en sc Heerenveen

20 september 2023, 14.49 uur · Aangepast 20 september 2023, 15.59 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Bij de aankomende editie van AZ - sc Heerenveen op 21 oktober is de helft van het uitvak beschikbaar voor fans van de Friese club. Dat betekent een capaciteit voor slechts 375 supporters. Deze beslissing is genomen door de lokale autoriteiten naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de vorige confrontatie op 1 april eerder dit jaar.

Het AZ-stadion - Foto: Orange Pictures

Voor de supporters van sc Heerenveen is het alleen mogelijk om de wedstrijd op 21 oktober in Alkmaar met de georganiseerde busreis te bezoeken. Met eigen vervoer komen is dus niet toegestaan.

Vuurwerk

De wedstrijd tussen AZ en sc Heerenveen op 1 april werd ontsierd door vuurwerk dat Friese supporters op het veld gooiden. Scheidsrechter Jochem Kamphuis legde toen de wedstrijd na tien minuten al stil. Na een periode van tien minuten werd de wedstrijd wel weer hervat.

Tekst loopt door onder de tweet.

Incident

Ook worden er maatregelen verwacht als AZ op 28 januari 2024 op bezoek gaat bij Heerenveen. Aangezien er ook een incident in het uitvak plaatsvond bij het vorige treffen tussen beide teams in het Abe Lenstra Stadion. Om welke sancties het gaat, is nog niet bekend. 

Volgens sc Heerenveen waren bij het vuurwerkincident veertien daders betrokken. Zes van hen hebben een stadionverbod gekregen van de KNVB, variërend in duur van 18 tot 72 maanden. Daarnaast moeten ze geldboetes betalen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52