Ga naar Content

Na treffer in La Bombonera nu nieuw contract voor AZ-talent Dave Kwakman

Het zijn mooie tijden voor Dave Kwakman. Anderhalve week geleden scoorde de Volendamse middenvelder namens AZ in de wereldbekerfinale in Argentinië en een maand geleden maakte hij zijn debuut voor de Alkmaarse hoofdmacht tegen RKC. Als kers op de taart heeft AZ het contract van Kwakman opengebroken en verlengd tot de zomer van 2028.

Dave Kwakman - Foto: Orange Pictures

"Dave begon bij ons in de AZ Voetbalschool in de Regio en heeft inmiddels bijna het volledige traject van de AZ Jeugdopleiding doorlopen", vertelt Paul Brandenburg op de AZ-site over de Alkmaarse periode van Dave Kwakman. De hoofd jeugdopleiding ziet dat hij nu hard op de deur klopt bij AZ 1. "Getuige zijn debuut in AZ 1 is hij daar nadrukkelijk in beeld. Het is aan hem de komende seizoenen de definitieve stap naar dat niveau te zetten en daartoe is hij zeker in staat."

La Bombanera

In de zomer van 2015 maakte Kwakman de stap van RKAV Volendam naar de jeugdopleiding van AZ Jeugdopleiding. Dit seizoen speelt de 19-jarige middenvelder vooral zijn wedstrijden voor Jong AZ in de eerste divisie. Op dit moment staat de teller op 21 wedstrijden. Scoren deed hij nog niet. Dat deed Kwakman wel in stadion La Bombanera tijdens de verloren wereldbekerfinale op 9 september eerder deze maand.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Debuut

"De waardering en het vertrouwen van de club zorgen voor een geweldig gevoel", vertelt Kwakman op het digitale platform van AZ. "Het afgelopen seizoen heb ik gedebuteerd in de Keuken Kampioen Divisie en daar ga ik nu steeds meer spelen. Ook heb ik al minuten in de eredivisie mogen maken. Het wordt steeds serieuzer en dat is ook precies de bedoeling.”

Kwakman reist op dit moment niet mee naar Bosnië & Herzegovina. Trainer Pascal Jansen heeft hem niet opgenomen in de 22-koppige selectie voor het Europese duel met HŠK Zrinjski Mostar. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52