Ga naar Content

Onrust in regio houdt Tsjakadoea, De Wit en Stevenson weg van grand slam Bakoe

Vanwege de onrust in de regio Nagorno-Karabach gaan Tornike Tsjakadoea, Frank de Wit en Karen Stevenson niet naar Bakoe. De drie Noord-Hollandse judoka's zouden dit weekend eigenlijk in actie komen op de grand slam, maar de judobond heeft besloten om alle zestien Nederlandse judoka's niet af te laten reizen.

Tornike Tsjakadoea in gevecht met Daniel Leutgeb - Foto: Orange Pictures / Nikola Krstic

Sinds dinsdag is het offensief van Azerbeidzjan tegen de etnisch-Armeense enclave Nagorno-Karabach flink opgelaaid. Inmiddels is weliswaar een staakt-het-vuren afgekondigd, maar de judobond vindt de situatie toch te riskant. Hoewel het gebied op honderden kilometers van Bakoe ligt, kiest de Nederlandse judobond ervoor om judoka's en technische/medische staf thuis te laten.

"Zekerheid over een veilig verloop van de reis, alsook het volgens plan kunnen terugkeren na afloop van het toernooi, is er niet", schrijft de judobond in een verklaring. "Daarop is de JBN, ook na overleg met experts van buiten de eigen organisatie, tot deze besluitvorming gekomen. Sportieve ambities zijn belangrijk, maar persoonlijke veiligheid staat te allen tijde voorop."

De grand slam in Bakoe gaat dit weekend wel gewoon door, maar zonder de Nederlandse judoka's.

Lees ook