Ga naar Content

Oud-judoka Henk Grol opgenomen in eregalerij van Haarlemse sporthelden

Henk Grol behoort nu tot eregalerij 'Helden van Haarlem'. Zijn enorme afbeelding hangt aan de gevel van het Kennemer Sportcenter, naast IJsbaan Haarlem. 

Het Haarlemse Société Pim Mulier bepaalt uiteindelijk welke sporter met zijn of haar afbeelding in de eregalerij wordt opgenomen. Daarnaast is er een eregalerij voor inmiddels overleden Haarlemse topsporters, waar onlangs nog gewichtheffer Guus Scheffer aan werd toegevoegd. Grol mocht zijn beeltenis samen met zijn familie onthullen. Hij is nu de vierentwintigste 'Held van Haarlem'. 

tekst loopt door na de foto

Henk Grol onthult zijn eigen afbeelding op het Kennemer Sportcenter - Foto: Société Pim Mulier/ Johan Tempelaar

Henk Grol behoort tot Nederlands meest succesvolle judoka's met grote successen op EK's, WK's en de Olympische Spelen. Onlangs bracht bij zijn boek/biografie 'Focus' uit, waarin hij de lezer meeneemt in zijn leven als topjudoka. 

Vermoeden

Grol bleek al een klein vermoeden te hebben. Hij rijdt namelijk dagelijks langs het Kennemer Sportcenter en had al gezien dat er een extra doek was toegevoegd aan de eregalerij. Met een smoesje werd hij door het Société Pim Mulier naar de sporthal gelokt. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]