Ga naar Content

Slachtoffer vergisontvoering vergeeft ontvoerders nooit: "Dagen van wanhoop, angst en onzekerheid"

Zes dagen vol wanhoop, angst en onzekerheid. Voor het slachtoffer van de vergisontvoering in Cruquius, twee jaar geleden, hebben de zes dagen die hij - zonder eten of drinken - werd vastgehouden diepe indruk gemaakt. Dat bleek vandaag tijdens de rechtszaak, waarin hij aangaf de verdachten 'nooit te kunnen vergeven voor wat ze mij en mijn familie aan hebben gedaan'. 

Bij de ontvoering, twee jaar geleden, was veel politie op de been - Foto: NieuwsFoto.nl

"Op 5 augustus werd ik onder dreiging van een vuurwapen een bus in gewerkt en gekneveld. Hierna volgden zes dagen van ondervragingen, weinig slaap, geen eten en drinken en bedreigingen met de dood", staat in de verklaring van de Hoofddorper.

Uit angst niet aanwezig 

Op de tweede zittingsdag van het proces tegen de tien verdachten, in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol, las zijn advocaat Richard Korver de verklaring voor. Uit angst voor de verdachten sprak het slachtoffer niet zelf in de rechtbank.

De destijds 56-jarige man bleek slachtoffer te zijn van een persoonsverwisseling. Naast het leed dat hem destijds werd aangedaan, neemt hij het de verdachten vooral kwalijk dat zijn familie zo geleden heeft, want 'voor hen waren het dagen van uiterste wanhoop, angst en diepe onzekerheid'.

DNA op achtergelaten voorwerpen

Sinds de ontvoering, begin augustus 2021, zijn tien verdachten aangeklaagd van tussen de 24 en 44 jaar. Zij konden aangehouden worden door een combinatie van camerabeelden, getuigenverklaringen en DNA-bewijs op achtergelaten voorwerpen, waaronder telefoons en werkhandschoenen.

De verdachten beriepen zich net als tijdens de eerste zitting op maandag op hun zwijgrecht. Het proces gaat donderdag en vrijdag verder, wanneer de strafeis bekend zal worden gemaakt. Daarna volgen nog acht zittingen.

Op 20 oktober doet de rechtbank uitspraak.

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]