Jong AZ geeft Jong Ajax een pak slaag in beloftenclash

Jong AZ heeft de beloftenclash tegen Jong Ajax in een doelpuntrijk duel met 5-2 gewonnen. Bij rust stond het 2-2, maar in de tweede helft sloegen de Alkmaarse beloften toe.

Damienus Reverson viert zijn goal - Foto: Orange Pictures

Al in de zesde minuut kwamen de bezoekers uit Amsterdam op voorsprong door een goal van Gabriël Misehouy. Nog geen tien minuten later stond Jong AZ op een 2-1 voorsprong door goals van Denso Kasius en Ernest Poku. Beide ploegen kregen kansen en het was Julian Brandes die Jong Ajax weer op gelijke hoogte bracht.

AZ stelt orde op zaken

Na rust kwam Jong AZ uitstekend uit de kleedkamer. Invaller Damienus Reverson bracht Jong AZ op een 3-2 voorsprong. Met nog iets meer dan een kwartier te gaan was het AZ-aanvaller Ricuenio Kewal die het duel leek te beslissen. Op aangeven van Jayden Addai tikte hij binnen. In de tweede helft was Jong Ajax het helemaal kwijt en creëerde Jong AZ kans op kans. Met een fraaie treffer was het Kees Smit die de eindstand op 5-2 bepaalde.

Jong AZ en Jong Ajax betreden het veld - Foto: PRO SHOTS / Vincent de Vries

Door de winst staat Jong AZ op de zesde plaats in de eerste divisie. Jong Ajax vinden wij terug op plek negentien.

Opstelling Jong AZ: Verhulst; Kasius (Van Aken/46), Goes, Dekker, Stam; Schouten, Goudmijn (Smit/46), Kwakman; Kewal (Koster/90), Poku (Reverson/46), Daal (Addai/73)

Opstelling Jong Ajax: C. Setford; Sarfo (Alders/67), Aertssen, Gooijer (Janse/67), Chourak (Henry/84); Brandes, Hlynsson, Misehouy; Banel (Speksnijders/84), Kalokoh (Wolff/73), Godts