Ga naar Content

Zo'n 200 Driehuizenaren lopen mee in stille tocht voor Scott

Met een opengeklapte paraplu in de ene hand en een witte roos in de andere liepen vanavond zo'n 200 mensen mee in de stille tocht door Driehuis voor de 24-jarige Scott, die vorige week om het leven kwam.

Foto: Thomas Jak / NH

Vorige week werd de 24-jarige Scott in zijn huis aan de Wolff en Dekenlaan in Driehuis neergestoken. Reanimatie mocht niet meer baten. Woensdag pakte de politie een 20-jarige Haarlemmer op in verband met de zaak.

Het was een schok voor het normaal zo rustige Driehuis. Via de site Memori hebben vandaag al bijna 3 duizend mensen een digitaal kaarsje voor Scott aangestoken.

Ook lieten veel mensen een berichtje achter voor de familie. Iemand schrijft bijvoorbeeld: "Ik wist niet zo goed wat te schrijven bij zulk heftig zinloos geweld, maar ik wil jullie in ieder geval heel veel sterkte wensen. Mijn gedachten zijn bij jullie en bij Scott."

Stille tocht

Vanavond rond half zeven hadden zich zo'n 200 mensen zich verzameld in de straat en op het veld voor de Wolff en Dekenlaan. Daar begroeten mensen elkaar op gedempte toon. Terwijl ze een rij formeerden in de straat, omhelsden mensen elkaar, sommigen met een betraand gezicht. 

Om half zeven zetten zij de stille tocht in naar de begraafplaats Westerveld, een halve kilometer verderop.

Lees ook

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]