Ga naar Content

Van mytisch La Bombonera naar Wijdewormer: "Dat is flink wat anders"

Het contrast kon voor negen spelers van Jong AZ niet groter. Vorige week speelden zij in Buenos Aires nog om de Intercontinental Cup en vanavond wachtte de ontmoeting met FC Eindhoven. "Natuurlijk wel een verschil in naam, maar uiteindelijk wil je ze allebei winnen", zegt Dave Kwakman na het doelpuntloze gelijkspel.

Dave Kwakman: "Misschien zijn we wel een beetje moe" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Tegen Boca Juniors opende Dave Kwakman nog de score voor AZ Onder 20. Op een ongelukkige manier kwamen de Argentijnen langszij, waarna strafschoppen de wedstrijd beslisten in het voordeel van Boca. "Het is iets wat je niet vaak meemaakt. De naam is nu groot geworden in het buitenland. Ik denk dat AZ twee jaar geleden niet zo groot was als nu."

Trainer Jan Sierksma kijkt bijna een week later met een dubbel gevoel terug op de reis naar Argentinië. Uiteraard had hij graag met de wereldtitel naar huis gegaan, maar de unieke ervaring is volgens hem ook veel waard. "Ik denk dat wij heel trots mogen zijn op hetgeen dat wij hebben neergezet."

Tekst gaat verder onder de video.

Jan Sierksma geeft zijn analyse op Jong AZ - FC Eindhoven - NH Sport / Stephan Brandhorst

Berichtjes op Insta

Na de finale merkt Kwakman dat hij op social media meer aandacht krijgt. De middenvelder ontvangt diverse berichten van wildvreemden uit Argentinië en Spanje op Instagram. "Ze zeiden dat we een mooie club zijn en ga zo door. Je hebt er niks aan, maar het is toch leuk."

Komende maandag speelt Jong AZ in eigen huis tegen Jong Ajax.

Dave Kwakman krijgt ineens berichtjes uit het buitenland - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52