Ga naar Content

Wéér rode kaart bij Telstar: "Je verwacht dat een ervaren speler dat slimmer oplost"

Het leek na vier puntloze wedstrijden éindelijk te gaan gebeuren; Telstar was hard op weg naar een gelijkspel tegen VVV-Venlo. Martijn Berden dompelde de Witte Leeuwen in rouw: 1-2. Pijnlijk genoeg pakte Telstar ook de derde rode kaart in vijf duels via Mees Kaandorp. 

Telstar-trainer Mike Snoei over het stakingsmoment en de rode kaart - NH Sport / Milton Pus

Telstar-trainer Mike Snoei: "Mees kwam na afloop in de kleedkamer om sorry te zeggen. Hij voelt zich heel erg verantwoordelijk voor die rode kaart, maar die scheids had volkomen gelijk. Het was een overtreding, maar je verwacht dat een ervaren speler dat slimmer oplost."

Net als tegen SC Cambuur werd het duel even gestaakt na de gelijkmaker van VVV-Venlo. "Al vaker aan de kaak gesteld, dat je bij een vreugdebiertje helemaal niet hoeft te staken. Daar is alleen geen besluit over genomen. Het is ontzettend jammer, want daar zit geen kwade wil bij."

Tekst gaat verder onder de video.

Joey Houweling blijft voorlopig de eerste keeper - NH Sport / Milton Pus

Het was in Velsen-Zuid tijdens de wedstrijd rond de 28 graden. "Reken er nog maar drie a vier graden bij op dat kunstgras", reageert Joey Houweling op de hitte. Hij verving de geblesseerde Ronald Koeman Jr. onder de lat. "Je moet die hitte gewoon vergeten en niet opgeven."

Houweling had ook behoorlijk de smoor erin dat de goal vlak voor tijd viel. "Als je dan drie keer via dezelfde kant doorkomt, ben je al gewaarschuwd en moeten alle alarmbellen afgaan. Je staat met tien man, dan is 1-1 ook een resultaat. Het liefste wil je natuurlijk winnen."

Er wacht volgende week vrijdag weer een pittige uitwedstrijd voor Telstar. De ploeg van Mike Snoei gaat dan op bezoek bij Roda JC, de huidige koploper in de eerste divisie. Aftrap is 20.00 uur. 

Lees ook