Ga naar Content

Samenvatting: ruime winst handbalsters SEW in derby tegen Volendam

Met 35-22 heeft SEW de handbalderby vanavond van Volendam gewonnen. In sporthal De Westfrieslandhal pakte de thuisploeg al snel een ruime voorsprong en kwam daarna niet meer in de problemen. Na twee speelrondes staat SEW op vier punten en is Volendam nog puntloos.

Samenvatting SEW - Volendam - NH Nieuws

Het duurde even voordat de eerste treffer viel. Na zo'n drie minuten zetten Denise Mol SEW pas op voorsprong. Daarna liep het verschil tussen beide ploegen snel op. Halverwege stond er 20-10 op het scorebord en dat was vooral te danken aan Mol. In de eerste helft vond ze al vijf keer het net en na rust scoorde ze nog twee keer.

Consternatie

Na de onderbreking deed SEW het wat rustiger aan en Volendam kreeg het niet voor elkaar om dichter in de buurt te komen van de West-Friese ploeg. Enige opwinding in de warme hal in de tweede helft was de consternatie over het scoreverloop. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Opwinding

Een paar keer ging een doelpunt van SEW naar de bezoekers tot opwinding op de tribune. Uiteindelijk stond er 35-22 op het scorebord, maar de supporters waren overtuigd dat het 36-20 was geworden. SEW-trainer Michael Vijverberg kon zich er niet zo druk overmaken. De scheidsrechters namen de uitslag van het scorebord over. 

Volgende week een interessante testcase voor het nog ongeslagen SEW. Dan gaan de handbalsters uit Nibbixwoud op bezoek bij titelfavoriet Venlo. Volendam speelt in eigen huis tegen Quintus.

Zie reacties hieronder en later verschijnt hier nog de samenvatting.

Danique Boonkamp van SEW over de verwarring van de einduitslag - NH Nieuws

Mabel Panhuis van Volendam zag dat haar team kansloos was tegen SEW - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52