Ga naar Content

Amstelveense raad krijgt twee weken langer voor besluit over toekomst Cobra Museum

De Amstelveense gemeenteraad krijgt meer tijd voor het besluit over de toekomst van het noodlijdende Cobra Museum.

Het Cobra Museum in Amstelveen - Foto: ANP

Eigenlijk zou de raad aanstaande woensdag al moeten besluiten of ze het collegevoorstel om de subsidie aan het museum stop te zetten zou overnemen.

Dat gaat veel raadsleden te snel: tijdens het raadsgesprek van afgelopen woensdag over de nijpende financiële situatie gaven zij al aan meer tijd nodig te hebben voor het - zoals de voormalig VVD-wethouder Piet van der Heuvel het noemde - 'historische besluit'.

Net genoeg vet op de botten

Die tijd krijgen ze nu: omdat het museum nog net genoeg vet op de botten heeft om het tot eind september uit te zingen. Hoewel de prognose eerder dit jaar was dat het museum dit jaar een verlies van 700.000 euro zou draaien, is die voorspelling dankzij het slechte weer in juli inmiddels alweer achterhaald, zei museumdirecteur Stefan van Raay afgelopen woensdag.

Lees verder onder de video.

Volgens museumdirecteur Stefan van Raay heeft het mooie weer het Cobra Museum de nek om gedraaid - NH Nieuws

De extra ingelaste raadsvergadering van aanstaande woensdag blijft in de agenda staan. Aan het eind van die vergadering kan de raad de knoop direct doorhakken, óf besluiten de stemming door te schuiven naar de reguliere raadsvergadering van woensdag 27 september.

Als de jaarlijkse gemeentelijke subsidie van 1,2 miljoen euro stopt, gaat het museum naar alle waarschijnlijkheid failliet.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]