Ga naar Content

Gehavend AZ verslaat Eagles weer met ruime cijfers

Net zoals eerder dit seizoen heeft AZ ook nu weer Go Ahead Eagles overtuigend verslagen. In een besloten oefenduel in het Gelderse Garderen versloeg de formatie van trainer Pascal Jansen de ploeg uit Deventer met 6-2.

AZ viert doelpunten tegen Go Ahead Eagles - Foto: PRO SHOTS / Jasper Ruhe

AZ en Go Ahead Eagles troffen elkaar al in speelronde één van de eredivisie. Toen won AZ in eigen huis met 5-1. En ook nu kwamen de Alkmaarders prima voor de dag. Trainer Pascal Jansen kon geen beroep doen op zijn internationals en vele talenten, aangezien AZ onder 20 in Argentinië is voor de finale om de wereldbeker. De overgebleven spelers maakten er desalniettemin een vermakelijke wedstrijd van.

Sadiq

De Alkmaarse treffers kwamen op naam van Ricuenio Kewal (2x), Denso Kasius, Jens Odgaard, Ibrahim Sadiq en een eigen goal van Gerrit Nauber. Voor nieuwste aanwinst Sadiq waren het zijn eerste wedstrijdminuten in het AZ-shirt. De Ghanese aanvaller kwam vorige week over van BK Häcken uit Zweden.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Fernandes

Één van de Deventerse doelpunten kwam op naam van Rashaan Fernandes. De oud-speler van Telstar is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Eagles. Dat gaat met horten en stoten. Zo kwam de 25-jarige rappe aanvaller vorig seizoen tot 19 duels, maar dit seizoen speelde hij nog geen enkele minuut.

Dit weekend komt AZ vanwege de interlandperiode niet in actie. Op zondag 17 september om 16.45 uur hervat de koploper van de eredivisie de competitie thuis tegen Sparta. 

 

Opstelling AZ: Hobie Verhulst (80. Daniël Virginio Deen); Denso Kasius, Riechedly Bazoer (61. Misha Engel), Alexandre Penetra (90. Jesse Buurmeester), Sven Mijnans (65. Jayen Gerold); Tiago Dantas, Kenzo Goudmijn, Jordy Clasie (46. Jorn Berkhout); Ricuenio Kewal (46. Ibrahim Sadiq), Jens Odgaard, Myron van Brederode.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52