Ga naar Content

Voor 50.000 euro en een half jaar geduld mag directeur Kroes van AZ naar Ajax

Ajax moet nog even geduld hebben, maar Alex Kroes wordt met ingang van komend voorjaar de nieuwe algemeen directeur. Volgens AZ leidden gesprekken met Ajax over de gevoelige overstap naar Amsterdam geen bevredigend resultaat op, maar is AZ er in de dialoog met Kroes zelf nu wèl tot een akkoord gekomen. Behalve dat Kroes niet meteen aan de slag mag, is afgesproken dat hij vijftigduizend euro betaalt. 

Alex Kroes, de beoogd algemeen directeur van Ajax - Foto: Pro Shots

Dat bedraag, zo laat AZ op de website weten, is een 'symbolisch bedrag' en gaat naar de Alkmaar Zaanstreek Foundation. AZ ziet af van verdere financiële compensatie. Voor de Alkmaarders is het van belang dat Kroes zich aan de voorwaarden van het conccurrentiebeding houdt en tot 15 maart 2024 geen werkzaamheden voor Ajax verricht. 

Kroes heeft maar kort bij AZ gewerkt. Op 1 december 2022 trad hij in dienst als directeur international football strategy en vormde hij met Robert Eenhoorn en Max Huiberts het directieteam van de Alkmaarders. Na het vertrek van Edwin van der Sar bij Ajax kwam Kroes in beeld bij de Amsterdammers. Omdat hij niet per direct beschikbaar is, is Jan van Hast aangesteld als tijdelijk directeur.  

Lees ook