Jong AZ ten onder tegen ADO Den Haag ondanks snelle voorsprong

Op bezoek bij ADO Den Haag heeft Jong AZ geen punten gepakt. De ploeg van Jan Sierksma kwam nog wel op voorsprong via Jayden Addai, maar verloren alsnog ruim: 4-1.

Mexx Meerdink keerde na lang blessureleed weer terug bij Jong AZ - NH Sport / Menno Schilder

Na blessureleed keerden Mexx Meerdink, Wouter Goes en Lewis Schouten terug in de basis van Jong AZ. Het was Jayden Addai, die binnen vier minuten al scoorde. Hij kreeg de vrije doortocht en schoot raak, zijn zesde goal in vier duels. Jort van der Sande trok de stand gelijk, waarna Matteo Waem voor de rust 2-1 maakte.

Tekst gaat verder onder de video.

Jan Sierksma over de verloren wedstrijd tegen ADO Den Haag - NH Sport / Menno Schilder

In de tweede helft ging van kwaad tot erger voor Jong AZ. Van der Samde en Waem maakten allebei nog een doelpunt, waardoor het 4-1 werd. Jurre van Aken zorgde in de tegenstoot nog voor gevaar, net als Ricuenio Kewal en Sem Dekkers. Alledrie zagen hun kansen niet benut worden, waardoor de stand niet veranderde.

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Van Aken, Goes (Dekkers/46), Berkhout, Stam; Twisk Mastoras/76), Schouten (Kewal/46), Kwakman; Addai (Reverson/61), Meerdink (Koster/61), Daal