Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

Vangelis Pavlidis loodst AZ met twee goals langs Vitesse

3 september 2023, 18.33 uur · Aangepast 3 september 2023, 19.55 uur · Door Milton Pus

AZ beleefde een zeer gemakkelijke middag op bezoek bij Vitesse. De Griekse spits bewees nogmaals zijn waarde en scoorde tweemaal. Daardoor namen de Alkmaarders de drie punten én de koppositie (op doelsaldo) mee uit Arnhem. 

Vangelis Pavlidis - Foto: Pro Shots / Paul Meima

Midweeks had AZ veel moeite om SK Brann op de knieën te krijgen. De Alkmaarders hadden weinig tijd om daar bij stil te staan, aangezien Vitesse in Arnhem wachtte. Jordy Clasie, Myron van Brederode, Ernest Poku en Alexandre Penetra stonden in de basis ten opzichte van donderdag. Voor Poku en Penetra was het hun debuut in de startopstelling.

De bezoekers kregen de beste kansen voor de rust. Zo kopte Dani de Wit naast via een Vitesse-verdediger, Yukinari Sugawara schoot bijna raak uit een vrije trap en een kopbal van Penetra ging net over. De grootste mogelijkheid was voor Van Brederode, die oog in oog met Eloy Room op de keeper schoot. 

Tekst gaat verder onder de video.

AZ-trainer Pascal Jansen vrij tevreden met winst op Vitesse - NH Nieuws

Het was kort na rust wél raak voor AZ. Vangelis Pavlidis ging een combinatie aan met Van Brederode en scoorde: 0-1. De Griek, die Alkmaar leek te verlaten voor het Spaanse Sevilla en toch bleef, verdubbelde de voorsprong. Uit een assist van Dani de Wit was hij weer trefzeker: 0-2.

Tekst gaat verder onder de foto.

Vitesse - AZ - Foto: Pro Shots / Paul Meima

Sugawara ontsnapte aan de rechterkant aan de aandacht van Vitesse en kwam in kansrijke positie. De Japanner vond eerst Room op zijn weg, waarna de rebound werd geblokt door Marco van Ginkel. Jens Odgaard faalde ook in de afronding. Het maakte uiteindelijk geen verschil, aangezien AZ uit Arnhem vertrok met drie punten én de koppositie.  

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer, Penetra, Møller Wolfe; Clasie (Dantas/83), Mijnans, D. De Wit; Poku (Van Bommel/72), Pavlidis (Odgaard/83), Van Brederode (Mihailovic/72)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52