Ga naar Content

Olaf Lindenbergh en Jaap de Groot in De Aftrap over transfergekte: "Laat competitie later beginnen"

De Aftrap is terug op tv bij NH Sport! Om 17.10 uur kun je naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen kijken. Te gast zijn sportjournalist Jaap de Groot en Olaf Lindenbergh, oud-voetballer van AZ, Ajax en FC Volendam. In deze uitzending komt het overlijden van keeper Jan Jongbloed ter sprake, wordt een geheel nieuw elftal van FC De Aftrap geformeerd en geven de gasten hun visie op alle transfers die nog op het allerlaatste moment plaatsvinden. 

De Aftrap van vrijdag 1 september met Jaap de Groot en Olaf Lindenbergh - NH Sport/Edward Dekker

Met ingang van volgende week is er een nieuw spel in De Aftrap waarvoor jij je kunt opgeven: Kratje Trap. Verslaggever Erik-Jan Brinkman reist met zijn camera de provincie door langs allerlei amateurclubs.

Een team bestaande uit drie spelers gehuld in clubtenue moet binnen 2,5 minuut vijftien ballen in het doel schieten. De ballen liggen verspreid in strafschopgebied. Elk doelpunt levert drie punten op. Daarnaast hangen in het doel vier kratjes. Een Ajax-, AZ-, FC Volendam- en Telstarkratje. Een voltreffer hierop levert extra punten op.

Geef je nu op en strijdt mee in Kratje Trap. Mail je aanmelding ovv Kratje Trap naar [email protected]!

Alleen er is een maarrrrr... De drie spelers zitten aan elkaar vast met tape en doen dus alles samen. Daarnaast draait elk team voorafgaand aan het spel aan een rad met handicaps. Dat maakt het scoren er niet makkelijker op. Uiteindelijk bepaalt het aantal behaalde punten je plek op de ranglijst. Na iedere acht weken is er een winnaar die een door de gasten van De Aftrap gesigneerde bal wint en verzekerd is van een finaleplaats.

Lees ook