Ga naar Content
Haarlem

Gevierd basketbalcoach Dominique Schemmekes uit Schalkwijk inspireert vanaf witte doek

1 september 2023, 18.18 uur · Aangepast 2 september 2023, 21.09 uur
Door: Geja Sikma · Foto: De Schuur / NH Nieuws

Zo'n honderd Schalkwijkers waaronder ook veel jongeren kwamen gisteren kijken naar hun held op het witte doek. Niet een beroemd acteur, maar gewoon Dominique Schemmekes. Een jongen uit de buurt, die zijn leven op het goede spoor kreeg door basketbal en nu een gevierde coach is. 

Op meerdere plekken in Haarlem zijn er deze zomers op tien locaties pop-up openluchtbioscopen, georganiseerd door bioscoop De Schuur. Gisteravond stond het scherm op het Fie Carlsenplein in Schalkwijk, in samenwerking met STAD Haarlem en Triple Threat. Met als bonus voorafgaand aan de hoofdfilm werd de première van de korte film 'Eight' van regisseur Remy Cats vertoond, die gaat over het leven van Dominique Schemmekes. 

Role model

Het verhaal van basketbalcoach Dominique van Triple Threat  is herkenbaar voor veel jongeren uit de buurt. Schemmekes: "Ik had moeite met school en daardoor ga je wat meer op straat hangen en uiteindelijk ga je kijken naar de verkeerde mensen die je dan om je heen ziet. Maar basketbal heeft me daar wel bij gered, omdat ik andere 'role models' zag."

Dominique zit tussen de openluchtbioscoopbezoekers. Echt graag ziet hij zijn eigen verhaal liever niet op het witte doek. "Ik ben er geen fan van, ik heb liever een-op-een contact met de kinderen om mijn verhaal te vertellen. Maar soms moet het en als je daar andere mensen mee kan helpen, dan doe ik dat met liefde."

Kijk hier naar de reportage en de reacties van jongeren in het publiek die Dominique Schemmekes al als hun 'role model' zien.

Inspirerende Schalkwijker op het witte doek - NH Nieuws / Geja Sikma

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]